Wat zou je anders wensen

Je leven ontvouwt zich en loopt zoals het loopt, en nu ben je hier. Misschien heb je een verantwoordelijke baan waarin veel van je gevraagd wordt en jij je verantwoordelijkheid neemt. Of heb je een gezin waarvoor je altijd klaar staat en vrienden voor wie jij er altijd bent. Jouw leven lijkt voor de buitenwereld misschien prima op de rit. Maar waarom voelt het dan niet zo?

Wat voor een ander goed is, hoeft dat niet voor jou te zijn.

Als je heel lang doet wat je denkt te moeten doen, zoals van je verwacht wordt of zoals je opgevoed bent, maar dit niet jouw eigen overtuigingen zijn, raak je jezelf kwijt. 

Waarschijnlijk zou je wel iets anders wensen, maar zet je idee aan de kant omdat je wel honderd bezwaren kunt opnoemen waarom het niet kan. En zo houd je de oorzaak in stand en vergroot je ongemerkt gevoelens als onzekerheid, schaamte, angst, boosheid of verdriet.

Liever niet willen wat er wel is of nastreven wat je (nog) niet hebt?

Beide gevallen veroorzaken weerstand en leveren stress op. Misschien merk je dat al: je irriteert je steeds vaker, voelt je gespannen of vermoeid. In een verder stadium kost het je steeds meer moeite om je te concentreren, emoties komen ineens en worden steeds heftiger. Je raakt de controle kwijt. Je wilt niets liever dan dit veranderen, uit deze vicieuze cirkel stappen.

Het kan anders en je hoeft het echt niet alleen te doen.

Ik sta naast je en help je om weer helder zicht te krijgen, zodat jij keuzes kunt maken die bij jou passen en waar jij je goed bij voelt en mee vooruit komt.

Lachende vrouw met open armen

Ik gun het je 

Stel je eens voor hoe het zou voelen als je meer regie over je leven zou ervaren.  Dat je zou doen waar jij echt gelukkig van wordt, en dat je daarmee de mensen om je heen jou ook positieve energie geeft. Wat zou je dan terug krijgen?

Het leven is niet maakbaar, en toch heb jij wel degelijk invloed op hoe je omgaat met de ups en downs. Vergroot je zelfacceptatie, zelfregie en zelfoplossend vermogen, dan vergroot jij je veerkracht om om te gaan met tegenslag. 

Gun jij het jezelf ook?

 

Wat levert het je op

Door coaching groei je, leer je jezelf beter kennen, pak je regie en maak je bewust je eigen krachtige keuzes. Door dappere stappen te zetten, soms buiten je comfortzone, en hierop te reflecteren zul je groeien. Je verstevigt je vermogen om oplossingen te vinden voor de moeilijkheden die onherroepelijk bij het leven horen. Een leerzaam proces waarmee jij je doelen kunt bereiken!

Jouw unieke coachvraag heeft te maken met iets wat jij graag zou willen, of met iets wat je juist niet meer of anders wilt. Dit thema staat in een coachtraject centraal. Jij hebt hierin de hoofdrol, jij bepaalt de koers en bestemming, ik help je op koers en op weg naar jouw doel. Onderweg lokaliseren we jouw belemmeringen en deze pakken we aan. Mijn werkwijze hierbij is gebaseerd op positieve psychologie: door het inzetten van jouw talenten en kwaliteiten de gewenste verandering realiseren.

Inzicht in je huidige situatie: waar wringt de schoen? Coaching gaat over het nu en werkt toekomst- en oplossingsgericht, toch is het belangrijk om te begrijpen waar ervaringen en overtuigingen hun oorsprong hebben.

Verandering is een proces van veel doen, iets nieuws leren vraagt veel oefening. Door concreet aan de slag te gaan met je opgedane inzichten en nieuwe manieren zul je nieuwe, positieve ervaringen opdoen.

Je zet je talenten effectief in en kunt beter omgaan met belemmeringen. Je hebt een positief zelfbeeld en leert van eigen ervaringen. Je bent in balans en van daaruit kun je het geleerde ook in andere situaties gebruiken.

Hoe werkt het?

Ieder traject is maatwerk, afgestemd op jouw persoonlijke coachvraag en situatie. Dit verkennen we samen tijdens het intakegesprek. Op basis hiervan bepaal ik welke aanpak passend is om tot de door jou gewenste resultaten te komen. We plannen de afspraken naar behoefte, dit kan in het begin vaker zijn en naarmate het traject vordert met grotere tussenpozen. Met opgedane inzichten ga je in je dagelijkse praktijk aan de slag. Zo oefen je bewust, leer je door ervaringen en maak je je nieuw gedrag eigen. Loop je tussen de afspraken ergens tegenaan, dan kun je dit ook zeker tussentijds aan me voorleggen. 

Handen schudden over tafel
Coachgesprek op bankje in de natuur
Vrouw lachend achter laptop

Coachvraag verkennen

Aan de start van een traject plannen we de intake om jouw coachvraag helder te krijgen. Op basis hiervan stel ik de aanpak voor en de verwachte duur van het traject, dit is maatwerk passend bij jouw vraag en context. 

coachgesprekken

Het coachtraject bestaat uit een serie 1-op-1 gesprekken, afwisselend online, op locatie én in de buitenlucht. Deze wijze van natuurcoaching kent vele voordelen, door beweging is het brein vrijer en kun je meer out of the box denken.

voortgang

Coaching is vrijwillig, maar vraagt wel om inspanning. Tussen afspraken ga je aan de slag met opgedane inzichten, oefenen en verdiepen. We maken hierover afspraken, zodat jij het resultaat kunt behalen wat je voor ogen hebt.

Wat klanten zeggen

Het was voor mij niet altijd even eenvoudig om de zaken waarmee ik worstelde op tafel te leggen. Mandy straalt rust en vertrouwen uit, ze maakt echt een persoonlijke klik. Daarmee kon ik mij verrassend snel openstellen, het voelde heel prettig. Ze luisterde goed en stelde de juiste vragen om snel bij de kern te komen. Op de juiste momenten was er ook humor, wat erg fijn is, want de onderwerpen zijn soms al zwaar genoeg. Je merkt dat Mandy veel levenservaring heeft, zowel zakelijk als privé en ze schroomt niet dit ook met voorbeelden in te zetten tijdens haar coachingsgesprekken. Kortom, de gesprekken met Mandy hebben mij echt verder gebracht en ik kan haar iedereen aanraden!

Tjedde: “Mandy weet de vragen zó te stellen dat we snel tot de kern kwamen”

“Ik had al eens over Mindfulness gelezen, ik was nieuwsgierig om er middels deze training nader kennis mee te maken. Ik vond het een waardevolle training in een fijne groep, wat zeer vertrouwd voelde. Ik kwam erachter dat ik al best mindful in het leven sta, en geniet nu nog bewuster in het hier en nu van de mooie dingen in het leven (hoe klein dan ook). Mandy heeft veel kennis van en ervaring met mindfulness en begeleidt de training op een rustige, professionele manier.”

Marian | 43

“Vooraf had ik de verwachting dat mindfulness me rust voor hoofd en lijf zou kunnen bieden. Ik ben me nu bewuster en probeer met aandacht te kijken, de tijd te nemen om stil te staan. Mandy geeft de training professioneel en met rust en straalt dat ook uit.”

Meranda | Fotograaf

“Ik hoopte dat mindfulness me meer rust in mijn hoofd zou bieden, dat heb ik ook gevonden! Ik ervaar nu meer rust, ik neem meer tijd voor mezelf en accepteer de dingen meer. Ik voel minder weerstand en accepteer mezelf en mijn gevoelens. De aanpak van Mandy vond ik heel fijn, heel helder, ze geeft goede uitleg met voorbeelden en veel oefeningen en komt rustig, vertrouwd en zelfverzekerd over.”

Sibel | Projectondersteuner

“Mijn verwachting vooraf van Mindfulness was dat het me kon helpen om niet snel in een emotie te schieten maar wat rustiger situaties over me heen laten komen. Mandy begeleidt de training heel rustig en duidelijk, professioneel maar ook persoonlijk. Tijdens de cursus zorgt ze voor een veilige omgeving met haar open houding. Er is een mooie balans tussen uitleg, interactie en oefening met veel variatie. Ik heb nu kennisgemaakt met de basis van mindfulness en realiseer me dat de handvaten zijn gegeven maar het echte werk uit mezelf moet komen.”

Sandra | 51 | Boekhouder

Jouw investering in je toekomst

 Ik help je graag om jouw gewenste resultaat te bereiken, zodat je beter in je vel zit, effectiever om kunt gaan met situaties en je leven leidt zoals jij dat wilt. Ieder coachtraject bestaat uit een serie gesprekken, het aantal en de duur stel ik vast naar aanleiding van onze intake.

Het tarief is € 90 per uur bij betaling door de werkgever* (vrijgesteld van BTW).

Is betaling via de werkgever voor jou niet mogelijk, maar wil je wel graag aan de slag met coaching? Dan kom ik je hierin tegemoet met een particulier uurtarief  van € 80. 

* Werkgevers hechten groot belang aan de gezondheid en ontwikkeling van hun werknemers. Vaak reserveren werkgevers speciaal budget voor ontwikkeling en vitaliteit. Je kunt hiernaar informeren bij je leidinggevende of HR adviseur.

Even Contact?

 

Ik begrijp dat je niet met de eerste de beste coach in zee gaat, zou ik ook niet doen! Neem gerust contact op voor een oriënterend gesprek. 

Ben je benieuwd wat coaching of mindfulness voor jou kan betekenen? Misschien is een ‘HET ROER OM’-sessie of een workshop mindfulness iets voor je. 

Je kunt hier ook een bericht achterlaten, dan  neem ik contact met je op!

 

9 + 15 =

 Privacy Verklaring    |   KvK 90866150 |   Aangesloten bij NOBCO   |    Photography by Spanjer

© Copyright 2023 Noordsekracht