tijd vliegt…

maar zelf lopen we, zonder het te beseffen, aan ons leven voorbij.

Vrouw kijkt rond staand tussen fluitekruid

Sta jij er weleens bij stil

Het lijkt misschien alsof je weinig grip hebt, je leven raast aan je voorbij, je wordt geleefd en je houdt weinig energie voor jezelf over. To-do lijstjes blijven zich vullen en ruimte voor ontspanning en plezier is schaars. En als dat er is, wat beleef je daarvan nou echt bewust?

Groot deel van de tijd zitten we met ons hoofd bij verleden of toekomst, vervelende dingen herinner je je waarschijnlijk maar al te goed. En dat terwijl je liever met je aandacht bij de positieve dingen bent dan bij die negatieve. Juist die negatieve gedachten houden je in de greep, laten je piekeren en bezorgen je een hoop stress. En zo zit je onbewust vast in een vicieuze cirkel.

Je kunt dit doorbreken, je hoeft je niet te laten leiden door gepieker, automatische reacties en het ‘moeten’. Dit heeft alles te maken met het bewust in het hier en nu kunnen zijn.

Vrouw leest boek over mindfulness en coginitieve therapie

Het kan ook anders…

“De afgelopen jaren heb ik door mindfulness geleerd hoe ik uit die cirkel kon stappen, hoe ik me niet laat tegenhouden door angsten. Ik maak meer ruimte voor mijn eigen verlangens en kan zijn met alles wat op mijn pad komt. En dat geeft me echt rust en kracht!”

Doe mee aan mijn training ‘NU geen stress meer!’

Wat levert het je op

Tijdens de mindfulness training ‘NU GEEN STRESS MEER’ leer je niet alleen bewust in het nu te zijn, maar ook hoe je mild tegen jezelf kunt zijn en hoe je compassievol om kunt gaan met moeilijke situaties die je in je leven tegenkomt. 

Je zult gedurende de training al merken dat je

  • je bewuster wordt van je reacties en gedrag
  • inzicht krijgt in jouw onderliggende gedachtes en emoties
  • wel degelijk invloed hebt op die automatische gedachtes en gevoelens
  • rust en energie gaan groeien, je krijgt meer balans in je leven
  • je eigen grenzen beter leert kennen en gaat aangeven
  • met meer afstand naar situaties kunt kijken en meer grip ervaart

Ook helpt mindfulness je om gemakkelijker met stress en moeilijke situaties om te gaan, je beter te concentreren, meer te focussen en minder te piekeren. Maak zo bewuste keuzes die goed voor jou zijn, versterk je zelfvertrouwen en leef meer ontspannen in het hier en nu.

Mindfulness is een vaardigheid die je integreert in je leven. Het brengt je in evenwicht, en door het te verankeren blijf je in balans. 

Hoe werkt het?

Deze training duurt 8 weken en volgt de wetenschappelijk bewezen effectieve methode voor Mindfulness Based Stress Reduction / Cognitieve Therapie (MBRS/MBCT). Ik begeleid je hierbij door het volledige programma, dat een heldere structuur en opbouw heeft en ruime variatie in oefeningen, theorie en interactie.

Het is belangrijk dat je thuis ook dagelijks oefent, gemiddeld zo’n drie kwartier per dag. Dit is bewezen één van de belangrijkste sleutels tot het verankeren van mindfulness in je leven, houdt hier dus rekening mee. Immers: iets nieuws leren vergt oefening, net als toen je leerde fietsen. Het is niet moeilijk, maar wel een kwestie van doen én volhouden. Je ontvang de oefeningen middels audiobestanden, en een werkboek met aanvullende informatie en theorie, waarin je je eigen voortgang bijhoudt.

8 wekelijkse 
bijeenkomsten

8 sessies van 2,5 uur waarin we iedere keer een thema centraal zetten. De opbouw is afwisselend met theorie, oefeningen en uitwisseling van ervaringen. 

Thuis oefenen met Audiobestanden

Dagelijks oefen je thuis. Hiervoor ontvang je audiobestanden waartoe je levenslang toegang houdt.

Werkboek voor  voortgang

Je ontvangt het werkboek met verdieping in theorie en achtergronden. Ook staan hierin opdrachten en houdt je je eigen voortgang bij. 

Eerst een voorproefje? Dat kan!

Ben je benieuwd naar mindfulness en zou je het graag eens willen ervaren? Je bent van harte welkom bij de workshop.

Wat klanten zeggen

Foto deelnemer

Ik hoopte met deze training mezelf weer te herpakken, dat is zeker gelukt! Ik ben nu meer bewust gedurende de dag. De opbouw van de mindfulness training was heel duidelijk en de uitleg uitgebreid, Mandy haar aanpak is erg duidelijk, rustig en ze brengt alles stap voor stap helder over.”

Carmen | 30 | herstel na kanker

Foto deelnemer

“Ik had al eens over Mindfulness gelezen, ik was nieuwsgierig om er middels deze training nader kennis mee te maken. Ik vond het een waardevolle training in een fijne groep, wat zeer vertrouwd voelde. Ik kwam erachter dat ik al best mindful in het leven sta, en geniet nu nog bewuster in het hier en nu van de mooie dingen in het leven (hoe klein dan ook). Mandy heeft veel kennis van en ervaring met mindfulness en begeleidt de training op een rustige, professionele manier.”

Marian | 43

Foto deelnemer

“Vooraf had ik de verwachting dat mindfulness me rust voor hoofd en lijf zou kunnen bieden. Ik ben me nu nóg bewuster en probeer met aandacht te kijken, de tijd te nemen om stil te staan. Mandy geeft de training professioneel en met rust en straalt dat ook uit.”

Meranda | Fotograaf

Foto deelnemer

“Ik hoopte dat mindfulness me meer rust in mijn hoofd zou bieden, dat heb ik ook gevonden! Ik ervaar nu meer rust, ik neem meer tijd voor mezelf en accepteer de dingen meer. Ik voel minder weerstand en accepteer mezelf en mijn gevoelens. Mandy begeleidt de training op een rustige, vertrouwde en zelfverzekerde manier en dat vond ik heel fijn: heel helder, goede uitleg met voorbeelden en veel oefeningen. ”

Sibel | Projectondersteuner

“Mijn verwachting vooraf van Mindfulness was dat het me kon helpen om niet snel in een emotie te schieten maar wat rustiger situaties over me heen laten komen. Mandy begeleidt de training heel rustig en duidelijk, professioneel maar ook persoonlijk. Tijdens de cursus zorgt ze voor een veilige omgeving met haar open houding. Er is een mooie balans tussen uitleg, interactie en oefening met veel variatie. Ik heb nu kennisgemaakt met de basis van mindfulness en realiseer me dat de handvaten zijn gegeven maar het echte werk uit mezelf moet komen.”

Sandra | 51 | Boekhouder

 De bijeenkomsten vinden iedere week op hetzelfde moment plaats op een fijne locatie nabij het Noorderplantsoen te Groningen.  In een vaste groep, die uit maximaal 8 personen bestaat, doorlopen we het gehele 8-weekse programma in een veilige en vertrouwde setting. Het zijn geen praatsessies om persoonlijke dieptes te ontginnen, we richten ons op het versterken van onze aandacht en opmerkzaamheid: nieuwsgierig en zonder oordelen. 

Voorafgaand aan de training nodig ik je graag uit voor een kennismaking waarbij we stilstaan bij jouw persoonlijke situatie en verwachtingen en ik je vragen kan beantwoorden. 

Toch liever in duo? Dat kan, meld je dan allebei aan voor ‘NU GEEN STRESS MEER’ duo-training. De bijeenkomsten duren dan 1,5 uur waarbij alle aandacht exclusief voor jullie 2-en is. Wil je graag deelnemen aan de duo-training maar heb je zelf geen duo partner, neem dan eerst even contact met me op. 

Jouw investering

Deze tarieven zijn exclusief een optionele stiltedag in het programma en gebaseerd op particuliere aanmelding en betaling. Zakelijk tarief (betaling via werkgever*) voor de groepstraining bedraagt €397 en duotraining € 647 per persoon, exclusief stiltedag. (vrijgesteld van BTW). Bij de training kun je aanvullend kiezen voor 3 individuele coachgesprekken tegen een gereduceerd tarief. 

* Werkgevers hechten groot belang aan de gezondheid en ontwikkeling van hun werknemers. Vaak reserveren werkgevers speciaal budget voor ontwikkeling en vitaliteit. Je kunt hiernaar informeren bij je leidinggevende of HR adviseur.  

Heb je interesse, maar past bijvoorbeeld de vrijdagmorgen jou niet? Neem dan vooral even contact met me op, dan kunnen we kijken welke andere opties er voor jou zijn. Of heb je een andere vraag? Neem dan gerust even contact met me op!

9 + 9 =

 Privacy Verklaring    |   KvK 90866150 |   Aangesloten bij NOBCO   |    Photography by Spanjer

© Copyright 2023 Noordsekracht