Vrouw die meditatie begeleid houdt belletjes recht voor zich in de lucht

op adem komen…geef jezelf 3 minuten tijd

 

Heb jij het ook zo druk? We vliegen van hot naar her, vaak op de automatische piloot. Rijden we van A naar B, dan missen we onderweg veel van de context zonder dat we ons daarvan bewust zijn. Blijkt ineens de afslag afgezet, frustratie alom. Grote kans trouwens dat je de eerdere waarschuwingsborden helemaal niet hebt opgemerkt. En zo filtert het brein op de automatische piloot wat het denkt nodig te hebben, en laat ook veel informatie wegvallen. Dit is vaak heel handig, en hoef je niet overal over na te denken en gaan die dingen zonder veel inspanning.

Maar wanneer het over je gevoel gaat werkt dat toch anders. Het is het bewezen nuttig om regelmatig bij jezelf in te checken en de aandacht bewust bij jezelf te brengen. Met deze korte krachtige mindfulness oefening stap je uit de hectiek van de ratrace en wordt je je bewuster van alles wat er op dit moment in jou speelt. Hierdoor kun je direct meer rust ervaren. 

Laat je brein je niet wijsmaken hoe het met je gaat, maar neem zelf even tijd om hierbij stil te staan. Geef jezelf 3 minuten. 

 Privacy Verklaring    |   KvK 90866150 |   Aangesloten bij NOBCO   |    Photography by Spanjer

© Copyright 2023 Noordsekracht